Heerlijk fietsen vanuit bungalowpark Carpe Diem naar Sint Maartenszee

Vanuit ons park kunt u heerlijk fietsen. Zelf pak ik af en toe (te weinig) de racefiets en peddel dan het rondje Groet- Sint Maartenszee- Groet.
Dit is een heerlijke tocht van ongeveer 23 kilometer.

Start in Groet bij Vakantiepark Carpe Diem

We starten bij Bungalowpark Carpe Diem en nemen een stukje Heereweg tot Restaurant Duingroet en Restaurant de Bokkesprong.  Vervolgens nemen we het fietspad naar Camperduin. We fietsen naar de strandopgang bij Paviljoen Struin en nemen dan het fietspad over de nieuw aangelegde Duinen naar Petten.

Fietspad langs de kust naar Petten

Het fietspad over de nieuwe Duinen is een heerlijke route. Het is aangelegd voor de oude Hondbossche Zeewering. U passeert rustige stranden, het vogelreservaat de Putten en er is halfweg de route een binnenwater met uitkijkpunt (zie foto bij dit bericht). Op weg naar Petten doemt het prachtig aangelegde panoramaduin op. Dit is een aangelegd uitkijkpunt over de Noordzee van liefst 54 meter hoog! Daarom is het zeker de moeite waard hier even te stoppen.

Door het Corfwater van petten naar Sint Maartenszee

Maar de route wordt nog mooier. Als u het einde van de voormalige Hondsbossche zeewering bereikt, dan slaat u links af richting het Corfwater. Aan de rechterkant ziet u de door Gerrit Rietveld ontworpen bungalow. Deze was altijd in het bezit van de familie Brandt-Corstius, maar is nu in beheer bij de Stichting Hendrik de Keijzer. We fietsen nu het Corfwater in en laten het schietterrein van defensie links liggen. Het terrein van ECN laten we rechts liggen. Er zitten een paar stevige heuvels in dit parcours. U moet dus even doorbuffelen!

Van Sint Maartenszee terug naar Groet via de Belkmerweg

We slaan rechts af richting Sint Maartenszee en laten Speelpark de Goudvis en de winkels rechts liggen. Dan slaan we rechtsaf de Belkmerweg op. In de maanden april en mei is hier een bloemenpracht waar je doorheen fietst. Er zijn vele stalletjes waar tulpen en narcissen te koop zijn. Ook zijn er bloembollen voor in de tuin te koop. Na ongeveer 5 kilometer gaan we in Burgervlotbrug rechtdoor de Harger en Pettemer polder in. De Belkmerweg gaat hier over in de oude Schoorlse Zeedijk. We passeren de brug over de Hargervaart en gaan richting de markante Groeter Molen.

Terug naar uw vakantiehuis in Schoorl

Het laatste stuk biedt minstens 3 aantrekkelijke opties om terug te gaan naar ons bungalowpark. U kunt via een vrij recent aangelegd fietspad doorsteken naar de Nieuweweg. Deze komt uit bij de achterkant van ons bungalowpark. Ook kunt u nog even doorrijden en dan net voor Camping Groede links afslaan via een fietspad, dat ook bij de achterkant van ons vakantiepark uitkomt. U fietst langs de achterkant van Groet via meanderende beekjes door een mooi natuurlijk polderlandschap. En u kunt rechtddoor langs de Hargervaart rijden naar het centrum van Groet. Nu kan het nog niet, maar hopelijk kunnen we snel weer het glas heffen op het terras van Cafe Mereboer, of bij Restaurant de Bokkesprong.

Ga gerust ook naar Restaurant Duingroet, Restaurant pur Sang of Brasserie Lekker Puh!

Fietsen kan nu al, daarom deze tip!

Veel plezier!

 

 

OVERIGE BERICHTEN

15nov
het mooiste vakantiepark aan de noordzee

Carpe Diem, het mooiste vakantiepark aan de Noordzee

Carpe Diem, het mooiste vakantiepark aan de Noordzee Wij hebben gemerkt dat u ook in 2021 op zoek bent naar rust, ruimte en een zorgeloos verblijf in ons eigen Nederland. Ook in ons goed bevolkte Nederland zijn er nog zeer mooie plekken. Ons dorp Groet bij Schoorl is hier één van. Het is de mooiste […]

Lees meer

06jun
de duinen van schoorl bij carpe diem

Zomer in Schoorl aan de Noordzee!

Carpe Diem en de zomer! We hopen dat het in de zomer net zulk mooi weer wordt als de lente van 2020. U kunt dan heerlijk naar het strand en wandelen in de Schoorlse Duinen. Helaas zijn vrijwel alle evenementen en markten in Schoorl (kofferbakmarkt in Schoorl vindt wel plaats!) en omgeving afgelast. Het zal […]

Lees meer

02mei
vakantiehuis in Schoorl te huur

Vakantiehuizen te huur voor langere termijn, als opstap voor een eigen huisje

Een vakantiehuis in Schoorl te huur of te koop? ~Een algemeen bericht over de huur of koop van een vakantiehuis bij Vakantiepark Carpe Diem~ Update december 2020: Dit bericht wordt zeer veel gelezen, we zijn blij maar ook overweldigd door de grote belangstelling Daarom: werken wij  uitsluitend op afspraak. Het is niet de bedoeling zelfstandig […]

Lees meer